Min nabo blomstrer!

Selvfølgelig blomstrer min nabo ikke.

Når jeg alligevel påstår det I en overskrift er det fordi det er sådan jeg I det daglige omtaler min nabo I forårs- og sommermånederne.

Poul er en voksen mand et pænt stykker over 70 år. I alle de år vi har været naboer, har Poul blomstret i begyndelsen af året, en tilstand der holder sig langt hen på sommeren.

Poul er blomsterdyrker på amatørbasis. Der er dog ikke noget amatøragtigt over den måde han går til sagen på. Hvert år samles der frø af tidligere planter, til næste års blomster. Tidligt I Februar såes frøene I små bakker og i april rejses der 2 store pavillioner I baghaven.

Nu begynder forestillingen.

Fra maj til juli vokser befolknings gennemstrømningen på Pilevej voldsomt. Nærmere betegnet I Pouls have. På godt dansk, der et rend af mennesker som køber blomster, får gode råd, bliver undervist, bare lige skal se, bestiller til næste år, jeg kunne blive ved. Alle disse mennesker modtages med hilsner og til tider med latter og råb. De svarer igen af samme skuffe og tit drikkes der lige en kop kaffe med lillemors hjemmebag til.

Hvor ved jeg så det fra?

Jeg lytter ikke ved dørerne, nutidens hække er bare ikke så lydisolerede og jeg sidder lige midt I solen, på den anden side. Jeg elsker min minimalistiske have og sidder tit I en stol og nyder solen og friheden. Jeg elsker ikke Poul, jeg holder bare meget af ham. For selv om han og hans gæster skaber røre I min fredelige verden, så er Poul bare det rareste menneske man kan have som nabo. Det bliver da også til en blomst eller to over hækken og når vi går ind I efteråret så er det mig der giver.

Poul laver nemlig valnøddesnaps og det er på mine valnødder.

Her får du Pouls opskrift på valnøddesnaps:

  • Tag 10 grønne valnødder lige fra træet, og flæk dem I kvarte med et skarp kniv.
  • Læg valnødderne I et glas og fyld med 4 dl neutral snaps.
  • Valnøddesnapsen skal trække I 4 måneder og så er koncentratet klar.
  • Si snapsen og hæld den på en flaske der kan lukkes tæt.
  • Efter 2 år kan konsentratet drikkes ved at spæde det op med neutral snaps.

Jeg har smagt Pouls valnøddesnaps flere gange og for min skyld må han blomstre så meget han vil, når bare han ikke går I frø.

Kender du en som Poul og/eller laver du selv snaps?

Lad mig høre hvad du syntes!

 

Udgivet af

Pia skriver

Jeg er født for 58 år siden, er døbt Pia og har giftet mig til Sørensen. Hus, mand, hund og bil, jeg har det hele og oveni et godt job. Jeg har altid læst meget og nu studerer jeg også, dog kun enkeltfag. Det er studiet der er årsag til denne blog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s